Prvenstvo nad Vlahovićem ima BiH

0

Vlahovićevo hapšenje u Španiji

 

Zovko je istakla da je špansko Ministarstvo pravde informisalo Vladu o pristigla tri zahteva za izručenje Vlahovića, kojeg ga je španska policija uhapsila 2. marta ove godine u španskoj pokrajini Alikante.

 

"Vlada je dala saglasnost za nastavak procedure oko ekstradicije, što je jedna formalna odluka, koja nema veze sa objavljenim u BiH", rekla je Zovko za sarajevsko "Oslobođenje" i dodala da priotvor nije vremenski ograničen, o čemu je odlučeno odmah posle hapšenja, nego je četrdeset dana dato za slanje eventualnog zahteva za ekstradiciju.

 

Prema njenim rečima, onim redom kako su zahtevi za ekstradiciju stizali u Španiju biće održavana i ročišta u španskom tužilaštvu i prvo će biti povodom zahteva BiH.

Sekretar Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić je informisao Zovko o ponudi grada Sarajeva da se troškovi tog angažmana plate iz gradske kase.

 

Veselin Vlahović Batko osumnjičen je da je od 1992. do 1995. godine učestvovao u ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva u sarajevskom naselju Grbavica, a za njim je, na zahtev Tužilaštva BiH, raspisana poternica u oktobru 2008. godine.

 

Vlahović je, prema pisanjima medija, uhapšen u mestu Altea, blizu kuće u kojoj je živeo, a prilikom hapšenja je pružao otpor. U trenutku hapšenja kod njega su pronađeni lažni bugarski dokumenti. On je u junu 2001. godine pobegao iz zatvora u Crnoj Gori, gde je služio kaznu zbog razbojništva i nasilnog ponašanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here