Ljudi decenijam traže efikasan način da ublaže ili spreče mamurluk. Projekat koji ne pokrenuo Zak Abot tvrdi da je konačno pronašao lek protiv mamurluka tj način da ga otera. 

“Zbiotics” je prvi genetski modifikovani probiotik u svetu. Ne prodaje se kao eksplicitni lek za mamurluk, jer uključuje širok izbor negativnih nuspojava.

Ipak ispijanje male boce “Zbiotik”-a pre ispijanja vašeg alkoholnog pića i odlaska noćni provod ima sasvim specifičnu svrhu da vam pomogne, odnosno da pomogne u vašem telu razbije acetaldehid, nusproizvod metabolizma etanola. Rezultat je takav da vi ujutru ustajete bez mamurluka!

Acetaldehid, koji se vremenom razgrađuje u telu je toksično jedinjenje povezano sa poznatim simptomima mamurluka poput glavobolje, mučnine i palpitacije srca.

Probiotik Zbiotic sadrži oblik “dobrih” bakterija koje su genetski izgrađene da razgrade acetaldehid i olakšaju vam sledeće mamurno jutro nakon noćnog provoda.

– Morali smo da stvorimo nešto novo da bismo se pozabavili problemom, jer priroda nije imala rešenje. Da je priroda imala rešenje, čovečanstvo bi je pronašlo pre 2019. godine!

Osnova za stvaranje ZBiotics-a bila je ideja da potencijalno možemo usmeriti ili iskoristiti moć bakterija, ukrotiti ih da bismo stvorili karakteristike koje su nam korisne nama kao ljudima – rekao je osnivač stratup projekta Zbiotics mikrobiolog Zak Abot.

Abot je izabrao Bacillus subtilis, bakteriju koja se tradicionalno koristi u procesu fermentacije soje u Japanu, i genetski je izmenio da proizvede enzim osmišljen za razgradnju acetaldehida. Ovaj enzim je sličan onome koji proizvode naša jetra za istu namenu, samo što ga Zbiotici dostavljaju direktno u creva, gde stvara svoju “magiju” kako bi sprečio gadne neželjene efekte pijenja- mamurluk ujutro.

Upakovan u male 15-mililitarske prozirne boce, trebalo bi da se popije pre unosa alkohola ili barem doks e pije, jer su dizajnirani tako da imaju efikasnost dok korisnik pije ili dok spava. Jedna boca košta između 9 i 12 dolara pa sad ko ima dodatno novca ne mora da brine za mamurluk.

A dok ovaj napitak ne stigne do nas i oklonih susednih nama država, držaćemo se nama dobro poznatog nardonog recepta – rasola. Kao i ostalih varijanti lečenja mamruluka poput čaja od đumbira, soka od limuna, energetskih napitaka, supe, jaja, hrane bogatom kalijumom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here