Modni savjeti: Tamna boja prikriva “nedostatke” na tijelu, a svijetla ih naglašava!
Nije moguće da baš uvek budete u savršenoj formi, ali postoji nekoliko situacija kada možete da izgledate sjajno u samo nekoliko minuta. Ovo su tikovi kojima možete prikriti koji kilogram viška, problem sa visinom, te još neke “nedostatke”.

Osnovno što treba da znate je da tamnu boju stavljate na sve što želite da prekrijete, a svetlu na ono što želite da istaknete. Međutim, postoji još par pravila koje nije loše da znate…

Birajte odgovarajuću odeću
Kako bi vam noge izgledale duže, a telo uže treba da nosite cipele u boji sličnoj boji vaše kože. Dakle, bež, svetlo braon ili koja god boja da je slična vašem tenu će vizuelno izdužiti vaše noge. Ako nosite pantalone, birajte cipele u boji pantalona. Takođe, izbegavajte cipele koje imaju kaiš koji ide oko zgloba, jer to čini da izgledate niži nego što jeste.

Otarasite se premale i prevelike odeće
Ne kupujte stvari koje su vam premale ili prevelike. Takva garderoba će samo istaći vaše nedostatke i vizuelno dodati nekoliko kilograma. Vaša kombinacija treba savršeno da vam stoji i ističe vaše vrline, dok uspešno krije sve mane.

Pravilno držanje
Prava leđa mogu da učine da svaka žena izgleda savršeno, ali i da vam struk izgleda tanje. Zbog toga je pogrbljenost loša navika, jer ne samo da vas čini nižim i debljim, već prouzrokuje zdravstvene probleme.

Tamnija koža
Što je vaša koža tamnija, to su višak kilograma i celulut manje vidljivi. Najbolja altrernativa sunčanju su kreme za samopotamnjivanje, ali tu morate da znate neka pravila:
Očistite kožu i odradite detaljan piling. Onda namažite kožu hidratantnom kremom. Ako imate suVu kožu umesto pilinga možete koristiti sunđer za tuširanje.
Bitno je da pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje dobro hidrirate kožu, a posebno obratite pažnju na kolena i laktove.

Birajte prave materijale
Na kupujte odeću od tvrdih materijala ili onu preusku. Izbegavajte kockaste siluete i oštre ivice jer oni odvlače pažnju na problematične delove. Kako biste prekrili sve nedostatke birajte odeću od fleksibilnih materijala.

Birajte prave dodatke
Uske ešarpe i rolke mogu da unište celu sliku. Najbolji način da nosite ešarpu jeste da se olabavite i prikačite pojasom. Najbolji izbor su svakako V-izraz ili okruglo sečen dekolte. Takođe, ostavite 2-3 gornja dugmeta otkopčana. Dugačke ogrlice nisu napadne, a male minđuše će izdužiti vaš vrat.

Ne ističite problematične regije
Ponekad, žene pokušavaju da sakriju problematične delove tela tako što ih dodatno prekrivaju. Ovo zapravo proizvodi suprotan efekat i samo privlači više pažnje. Na primer, ako ne volite kako vam kukovi izgledaju ne nosite pantalone sa velikim džepovima ili nekim detaljima. Što manje pažnje posvetite problematičnim delovima, izgledaćete bolje.

Konsultujte se sa frizerom
Duga kosa puna volumena može poremetiti vaš izgled. Bolje se odlučite za srednju dužinu kose ili moderni bob. Ovo će dati dužinu vašem vratu koji uglavnom zbog kose ne dolazi do izražaja. Duga kosa često zna da naglasi problematične regije.

Koristite steznika za oblikovanje tela
Steznici vam pomažu da izgledate tanje i fit i tako pružaju ženama mogućnost da izgledaju sjajno šta god da obuku. Pored toga, ne koriste samo ženama sa viškom kilograma već i onim koje žele da sakriju celulut ili oblikuju struk. Ali, nemojte da ih nosite previše često, čuvajte ih samo za specijlane prilike.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime