Prvo pa Nemačka!

0

Mladi fudbaleri Srbije na prvenstvu Evrope sledeće godine igraće u Grupi A sa domaćinom Češkom, Nemačkom i Danskom, odlučeno je žrebom u Pragu.
Prvi meč na šampionatu "orlići" će 17. juna 2015. igrati protiv selekcije Nemačke. U drugom kolu 20. juna rival je Češka, a tri dana kasnije na programu je duel poslednjeg kola protiv Danske.

MILOŠEVIĆ: Respekt
za sve rivale

Član Izvršnog odbora FS Srbije i direktor za mlađe selekcije Savo Milošević izjavio je da su svi rivali izuzetno ozbiljni, ali da Nemačka odskače kvalitetom.
– Možemo da budemo zadovoljni ishodom žreba. Želeli smo da igramo u Pragu i to nam se ostvarilo. Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje u ovom uzrastu i učinićemo sve što bude u našoj moći da dostojno reprezentujemo srpski fudbal. U našu grupu je došla Nemačka, ali nismo ni mogli očekivati da možemo proći bez jakih rivala. Svi ostali rivali u grupi su ozbiljne ekipe – rekao je Milošević.

Sve utakmice prve faze ovog takmičenja naša mlada selekcija igraće u prestonici Češke, dok se utakmice Grupe B igraju u Olomoucu i Uherskom Hradištu.
Po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe izboriće mesto u polufinalu šampionata. Polufinalisti će, takođe, vizirati put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine Finalna utakmica igra se 30. juna.
Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je zadovoljan žrebom i dodao da veruje u uspeh, uz uslov da se pripreme za takmičenje obave na kvalitetan način.
– Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. U Češkoj će biti osam najboljih reprezentacija Evrope, pa i nismo imali prevelikih želja. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna. Prvenstvo počinjemo sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam-osam meseci priprema koje želimo što bolje da iskoristimo – rekao je Ćurčić posle žreba u Pragu.
Šampionat Evrope u Češkoj igra se od 17. do 30. juna sledeće godine.

GRUPA A
Češka
Nemačka
Danska
Srbija
GRUPA B
Engleska
Italija
Portugal
Švedska
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here