Marković mora kao Sterling

0

Reprezentacija Srbije u petak, 14. novembra, na stadionu Partizana bez prisustva publike igra protiv Danske treću kvalifikacionu utakmicu za EURO 2016, a četiri dana kasnije, u utorak 18. novembra, prijateljku utakmicu sa Grčkom na Kritu. Selektor Dik Advokat je u četvrtak objavio spisak igrača na koje računa u te dve utakmice, a tom prilikom dao je zanimljivu analizu učinka pojedinih reprezentativaca.
Objasnio je, pre svega, zbog čega je u selekciju uvrstio povređenog Aleksandra Kolarova.
– Kolarov je na spisku najviše zbog činjenice da ima žarku želju da igra za Srbiju – kaže Kolarov. – Uz to, imam nagoveštaje da povreda i nije teške prirode. U svakom slučaju, slede medicinski pregledi pa ćemo posle toga videti kolike su šanse da fudbaler Mančester Sitija zaigra protiv Danske. U svakom slučaju nećemo rizikovati sa njegovim nastupom.
Novinari su tražili od Advokata da napravi paralelu između igara Dušana Tadića u reprezentaciji i Sautemptonu.
– Tadić je kod prethodnog selektora igrao na mestu ofanzivnog veznog igrača. Ja ga iz Tventea pamtim kao napadača koji je igrao po levom ili desnom boku. Na istoj poziciji igra i u dresu Sautemptona. To sam mu mesto namenio u reprezentaciji, ali je činjenica da on trenutno igra bolje u Engleskoj. Možda i zato što je lakše igrati za klub nego za nacionalnu selekciju. Tadić je kvalitetna ličnost i nadam se da će u narednom periodu biti od velike važnosti za naš tim.
Aleksandar Mitrović je golom protiv Arsenala najzad zaslužioi mesto startera u nacionalnom dresu. S druge strane, Lazar Marković je u krizi. Kako na ove činjenice gleda Dik Advokat?
– Gledao sam učinak Mitrovića u Londonu, ali isto tako znam da na prethodnom meču nije bio ni na klupi za rezerve. Mitrović je izuzetno talentovan igrač, pametan momak, ali mora da shvati kako mora više da bi postao izgrač velikog kvaliteta. Verujem da će uspeti, ali isto tako očekujem da u timu Anderlehta bude standardni prvotimac. S druge strane, sa Markovićem stalno razgovaram. On je po funkciji napadač, ali u ovom trenutku igra isuviše prosto. Rekao sam mu da se ugleda na Sterlinga. Taj momak kako primi loptu uvek se oko nega nešto dešava. Isto tako i kod Markovića mora nešto da se dešava kad ima loptu. Verujem da je na pravom putu i da će uskoro zaigrati kako može i kako svi očekujemo – poručio je Advokat.
 

Gledao sam derbi na TV
Holandskom stručnjaku zamereno je što uživo nije posmatrao večiti derbi duel između Partizana i Crvene zvezde.
– Gledao sam utakmicu na televiziji, a na stadion sam poslao Željka Petrovića. Znate šta, kad ostanem kuće u isto vreme odgledam šest utakmica i ispratim kako je odigralo desetak kandidata za nacionalni dres. U ostalom, vrlo dobro znam fudbalere Partizana i Crvene zvezde tako da mi ništa značajno nije promaklo – rekao je Advokat.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here