A: Kultura
Finale: Svi učesnici na sceni

Bečko udruženje A:kultura u jubilarnoj, desetoj godini postojanja, deveti put je organizovalo muzički festival za decu i mlade talente Zlatna pčela. Autor ideje i koncepta festivala je Milorad Samardžija, predsednik A: kulture.

Na ovom festivalu učestvuju deca koja pohađaju jednu od muzičkih škola ili imaju profesionalne pedagoge kao nastavnike i podršku. Ovaj put odazvalo se 60-ak mališana, koji su pokazali svoj talenat u više kategorija – od horskog do solo pevanja, solo i grupnog instrumentalnog sviranja, a sve pod budnim oko pedagoga Momira Marijokovića, Nikole Zarića, Nevene Petković, Violete Stanković, Vere Simić, Sime Simića…

Sjajan nastup: Orkestar harmonika

– Uz prvi uslov, pohađanja muzičke škole, sledeći je da svako dete donosi sobom na scenu nešto dobro, kreativno i pozitivno. Muzički pedagozi su ocenjivali učesnike upravo prema kvalitetatima i uzrastima. Sva deca su dobila zahvalnice za učešće i doprinos festivalu – istakao je Samadrdžija.

Posebna radost i atrakcija je uvek, pa i ovaj put, finale festivala kada svi učesnici nastupe zajedno u završnoj sceni i muzičkoj numeri.

Retkost, ili gotovo da ne postoji, dečji muzički festival koji puni sale kao što je to Zlatna pčela.

Publika je ispunila salu

– U ime A:Kulture i svoje lično, zahvaljujem za sjajnu energiju, kreativnost, uvek dobre predloge i rešenja pedagoga, volju i strpljenje roditelja, neverovatnu publiku koja iz godine u godinu prati ovaj festival. A najviše, naravno, učesnicima, upravo deci, mladima koji su izabrali da se manje posvete telefonima, TV programima i svakojakim drugim ponudama i odlučili da svoje vreme i energiju posvete umetnosti, izučavanju instrumenata, teorije muzike, vežbama i ovakvim nastupima. Takođe zahvaljujem najsrdačnije svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj festival i dalje živi, pruža mogućnosti sazrevanja, motiviše i obogaćuje – naglasio je Samardžija.

Mnoge pohvale su i ovaj put dobili organizatori, članova udruženja A:Kultura, za sjajnu pripremu festivala i program.

Pokloni

– Aleksandar Stjepanović je pripremio i predao svakom učesniku više od 50 poklona njegove firme Cibaria Spar – istakao je Samadrdžija.

Milorad Samardžija i Ditmar Baureht

Zahvalnica i Baurehtu

Festivalu je prisustvovao i predsednik 15. bečkog okruga Ditmar Baureht, koje je Samardžija uručio zahvalnicu A:Kulture.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here