EPA/Antonio Bat

Ministar odbrane u Savetu ministara BiH Zukan Helez izjavio je nakon današnjeg sastanka sa ministrom SR Nemačke Borisom Pistorijusom u Sarajevu da Nemačka daje punu podršku BiH na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu.

Helez je rekao da je sa Pistorijusom razgovarao o ispunjavanju reformi, o podršci BiH ka NATO integracijama, o paketu pomoći koji je odobren na Samitu NATO-a u Madridu 2022. te o predstojećim skupovima alijanse u BiH.

– Nemačka je jedan od ključnih prijatelja Bosne i Hercegovine na spoljno političkom planu. Takođe, Savezna Republika Nemačka daje punu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu i na tome želim da zahvalim, kao i na svemu što su dosad uradili za BiH i Oružane snage BiH. Od 2021. do 2025 – rekao je Helez i dodao:

– Nemačka je uložila i uložiće više od 20 miliona KM u Oružane snage Bosne i Hercegovine. Time poboljšavaju smeštaj i uslove pripadnika OS i podižu standard i mobilizaciju OS BiH –  prenela je sarajevska N1 tv..

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here