Putarine za motocikle manje za 50%

0

Odlična vest za motocikliste
 

Kako se navodi, na incijativu tog ministarstva Vlada je dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Putevi Srbije, kojom je utvrđena posebna visina putarine za novu kategoriju "jedan a" (I A), u koju ulaze motocikli, motorni trocikli i četvorocikli.

 

Precizira se da će cena putarine za ta vozila iznositi 50 odsto od putarina koje plaćaju vlasnici motornih vozila prve kategorije, tako da će naprmer, putarina za motocikle iznositi 370 dinara na autoputu Beograd-Niš, 170 dinara za autoput Beograd-Šid i 120 odnosno 170 dinara, za naplatne stanice na deonici Beograd – Novi Sad.

 

U ukupnom prometu na naplatnim stanicama motocikli trenutno učestvuju s oko 0,1 odsto, a u izbegavanju plaćanja putarine njihov udeo je oko 40 odsto.

 

Svrstavanje motocikala u posebnu kategoriju omogućiće da se poveća njihovo prisustvo na autoputevima, čime će se neutralisati gubitak prihoda po osnovu smanjenog iznosa putarine, navodi se u saopstenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here