EPA-EFE/Alexander Zemlianichenko
Vladimir Putin

Sirija podržava odluku Rusije da prizna dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine, saopštio je danas šef sirijske diplomatije Faisal Mekdad, a prenose sirijski mediji.

– Sirija podržava odluku predsednika Vladimira Putina da prizna republike Lugansk i Donjeck. Ono što Zapad radi protiv Rusije slično je onome što je radio protiv Sirije tokom terorističkog rata – naveo je Mekdad u Moskvi, a prenosi Rojters pozivajući se na sirijsku državnu televiziju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je sinoć ukaze o priznanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

3 COMMENTS

  1. Normalno je da diktator iz Sirije podrži diktatora iz Rusije. Latini su govorili – similis simili gaudet – slično se sličnom veseli. Raduju se autokrate celog sveta jer je Pandorina kutija otvorena i može svaka prćija da proglasi nezavisnost. Sad će se oglasiti Bolsonaro, Kim Džong, Lepenova itd
    A pokojni Balašević bi ironično pitao – Ludnica je kanda otvorena?!

    • Ma daj, ne lupaj, ti znaš šta je diktator!Da su barem tvoji demokratski izabrani voditelji takvi, gde bi nam bio kraj!

  2. Остало је да и Србија да подршку Русима па да заборавимо кад је Вучић слао новчану помоћ Украјини док је неонацистички батаљон Азов бомбардовао Руска дечја обданишта у Донбасу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here