Putin: Jasno je da su SAD najagresivnije

0

Mi smo za dijalog: Vladimir Putin
 

U intervjuu francuskoj televiziji TF1 i radiju Evropa 1 Putin je kategorički odgovorio na pitanje ruskog pripajanja Ukrajine.

 

"Ne, nismo to nikad radili i nećemo. Ukrajinske vlasti treba da organizuju dijalog s narodom, a to se ne radi pomoću tenkova i aviona već putem pregovora", rekao je Putin uoči posete Francuskoj.

 

Ruski predsednik je ponovio da na jugoistoku Ukrajine nema "nijednog ruskog vojnika ni ruskog instruktora" i izrazio nadu da ova trenutna situacija "ne predstavlja novu etapu hladnog rata".

 

Obama: Ne želimo da pretimo Rusiji, ali…

 

Putin stiže u četvrtak u Francusku na obeležavanje 70 godina od iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji za vreme Drugog svetskog rata. Na ceremoniji će biti, između ostalih, i američki predsednik Barak Obama, koji je odbio direktan susret s Putinom.

 

"To je njegov (Obamin) izbor, ja sam spreman na dijalog", rekao je ruski predsednik i dodao da "nije tajna da je američka politika najagresivnija i najoštrija".

 

"Svuda u svetu se nalaze američke vojne baze i američki vojnici koji su na hiljade kilometara od svoje granice", dodao je Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here