Skolari: Igrači znaju da nisu potpuno spremni za SP

0

 Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari
 

Brazil je sinoć u prijateljskoj utakmici pobedio Panamu sa 4:0, golovima Nejmara, Danijela Alveša, Hulka i Vilijana. Skolari je istakao da su potrebne još neke korekcije u njegovoj ekipi, ali da misli da je "na pravom putu".

 

Selektor petostrukog svetskog šampiona je rekao da je uveren da će, ako ekipa "nastavi da napreduje ovim tempom", na mnogo višem nivou dočekati prvu utakmicu na Mundijalu, sa Hrvatskom, 12. juna. U Grupi A igraju još Meksiko i Kamerun. Poslednju pripremnu utakmicu pred Svetsko prvenstvo Brazil će igrati u petak od 21 čas u Sao Paolu protiv Srbije.

"Moramo da nastavimo da napredujemo ovim tempom do utakmice sa Srbijom, a onda i do utakmice sa Hrvatskom. Sve ide po planu, ako uzmete u obzir da nismo igrali zajedno nešto više od tri meseca. Igrači znaju da nisu spremni. Izabrali smo da igramo sa Panamom, pošto trenutno nismo bili spremni za jačeg protivnika", rekao je Skolari.

Kako je najavio, protiv Srbije će izvesti uobičajeni prvi tim. U ekipu se vraća kapiten Tijago Silva, kao i fudbaleri sredine terena Paulinjo i Fernandinjo. Skolari je istakao da je "još zabrinut", ali ne onoliko koliko je bio kada se ekipa okupila na pripremama. On smatra da igrači na nedavnim prijateljskim utakmicama nisu prikazali igru sa Kupa konfederacija, koji je Brazil osvojio prošle godine.

Brazil je pobedio u 14 od poslednjih 15 utakmica, a Skolari je rekao da to neće ništa značiti ako ekipa ne osvoji Svetsko prvenstvo.

"Taj niz pobeda je lep, ali moramo da pobedimo u još osam utakmica, prijateljskoj u petak i još sedam na turniru. To je jedini način da napišemo istoriju", rekao je Skolari.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here