EPA
Vladimir Zelenski

Trenutna ukrajinska vlada nije legitimna, budući da je mandat predsednika Vladimira Zelenskog završen, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete Minsku.

– Svesni smo da je legitimitet aktuelnog šefa ukrajinske države završen – rekao je Putin i dodao da će Moskva o miru u Ukrajini pregovarati samo sa legitimnom vladom.

Osnovna svrha konferencije u Ženevi je da se potvrdi legitimitet Zelenskog, ali ”ovi koraci nemaju značaja za pravne dokumente”, naglasio je on.

Dodao je da Ukrajina mora da potvrdi legitimitet nove vlade koja bi potencijalno pregovarala sa Moskvom ”kroz parlament, Ustavni sud ili druge institicije”, prenosi TASS.

Ruski lider je još jednom naglasio da Moskva nikada nije odbila da pregovara sa Kijevom o okončanju sukoba.

– Nismo nikome zabranili da pregovara. Mi smo za pregovore – rekao je Putin.

Zelenski je osvojio predsednički mandat 2019. kada je pobedio bivšeg predsednika Petra Porošenka, a naredni izbori trebalo je da se održe u martu ili aprilu ove godine.

Ukrajina je prethodno saopštila da su izbori odloženi zbog tekućeg konflikta sa Rusijom.

1 COMMENT

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here