EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Medvedev sa Vladimirom Putinom

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da, kada je razmišljao o kandidatima za novog premijera Rusije, Mihail Mišustin nije bio na listi.

– Niko sem mene nije spomenuo Mišustina – rekao je Putin u intervjuu za Tass i dodao da je izbor Mišustina bio njegova lična odluka.

Kao razloge zbog kojih se odlučio za njega, Putin je naveo lične osobine i profesionalne veštine, ali i rezultate koje je postigao dok je obavljao dužnost šefa Savezne poreske službe.

– Praktičan čovek koji veoma dobro razume šta treba da se uradi i koji zna kako to da uradi. Koji to radi i postiže rezultate – rekao je Putin.

Putin je u intervjuu otkrio i da je unapred obavestio prethodnog premijera Dmitrija Medvedeva o ostavci vlade.

– Uživali smo u vrlo iskrenim, kolegijalnim, prijateljskim odnosima sa Dmitrijem Anatolievičem dugi niz godina. Nemamo nikakve tajne jedni od drugih. Tako da smo s njim razgovarali o ovom pitanju. Ranije smo razgovarali o tome i on je znao šta se događa – rekao je Putin.

On je odbacio spekulacije da smena vlade izgleda kao specijalna operacija i rekao da je do rekonstrukcije vlade došlo brzo jer “Rusija nije Belgija da može da bude celu godinu bez vlade”.

Prilikom formiranja novog kabineta, poslušao je savete premijera Mišustina i dodao da prilikom njihovog izbora nije vodio računa o popularnosti kandidata.

– Kriterijum su bile njihove profesionalne kvalifikacije. Uvažavao sam mišljenje Mišustina. Kada sam u vezi nekih kandidata imao sumnje, a Mišustin bi mi dokazao da je ta osoba najbolja za taj posao, složio sam se sa njim jer na kraju krajeva, on formira svoj tim – zaključio je ruski predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here