Tanjug/AP

Ruske snage svakodnevno i u svim pravcima poboljšavaju svoj položaj, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa komandantima vojnih okruga. On je predstavio komandantima novog ministra odbrane Andreja Belousova.

– Rad se odvija po planu koji je odobrila i pripremila komanda grupe, Generalštab. Svi postavljeni zadaci se izvršavaju – rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, ne samo da su prošle godine odbijeni svi kontranapadi protivnika, nego i od početka ove godine ruske snage u svim pravcima. svakodnevno poboljšavaju svoj položaj. Takođe je dodao da što vojska bude efikasnije delovala na kontakt liniji, veće su šanse da se situacija u Ukrajini reši mirnim putem.

Putin je podsetio da je Rusija pokušala mirnim putem da reši situaciju u Ukrajini, ali nije uspela.

– Od 2014. godine, kada smo pokušali mirnim putem da regulišemo taj sukob, nažalost, ništa nije postignuto i bili smo prinuđeno da pristupimo zaštiti naših ljudi na tim teritorijama uz pomoć Oružanih snaga – konstatovao je predsednik.

Sastanku je prisustvovao i bivši ministar odbrane Sergej Šojgu. Putin mu se zahvalio na svemu što je uradio na toj dužnosti i na njegovom radu na izgradnji novih oružanih snaga.

1 COMMENT

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here