EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Situacija na frontu je i dalje izuzetno teška, a namera ruskog predsednika Vladimira Putina da dominira Ukrajinom nije se promenila i nema indikacija da je spreman za mir, ocenio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

“Ukrajina je pokazala značajnu veštinu i odlučnost da se suprotstavi, iznova i iznova. Ukrajina nije pala za nekoliko nedelja, kao što su se neki bojali. Ukrajinci, vratili ste polovinu svoje teritorije koju je osvojila Rusija. Izbacili ste Rusiju iz velikih delova Crnog mora i naneli velike gubitke ruskim snagama”, naveo je Stoltenberg u izjavi povodom druge godišnjice ruskog napada na Ukrajinu, objavljeno je na sajtu NATO-a.

Stoltenberg smatra da je Putin počeo rat jer je, kako kaže generalni sekretar Alijanse, “želeo da zatvori Kijevu vrata NATO-a i tako zabrani Ukrajini da izabere svoj put”, ali da je postigao suprotan efekat jer je, kako navodi, Ukrajina bliža NATO-u nego ikad.

On je istakao da će Ukrajina ući u NATO i da nije pitanje da li će, već kada.

“Dok vas pripremamo za taj dan, NATO će ostati uz vas. Radi vaše bezbednosti, ali i naše”, naveo je Stoltenberg.

3 COMMENTS

 1. Овај открио топлу воду ,
  Интелигенција му није јача страна ,
  нато каже Украјна у нато
  Русија брани себе ,
  Шта је проблем
  Кад је СССР хтио поставит ракете на Кубу
  Америка хтјела 3 свјетски рат
  Јер то не може близу је америке.
  А сад то исто се хоће у украјини
  Русија лијепо јасно рекла ТО НЕ МОЖЕ НИКАКО
  Они неће да чују
  ПА ДОБРО
  РУСИЈА УШЛА ДА БРАНИ СВОЈ НАРОД
  ПА ИМ НИЈЕ ЈАСНО
  БИТ ЋЕ ЈАСНО
  КАД РУСКА ВОЈСКА СТИГНЕ
  У Приднестровие
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B5

 2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here