Putin: Neprihvatljivo gađanje Rusije!

0

Ukrajina da prestane da nas gađa: Vladimir Putin i Angela Merkel
 

Putin i Merkel su se sastali u Rio de Žaneiru gde će prisustvovati meču Nemačke i Argentine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu. Portparol ruskog predsednika za ruske novinske agencije je rekao da Putin i Merkel veruju da se situacija na istoku Ukrajine "pogoršava".

 

"Putin je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada ukrajinskih oružanih snaga i naglasio da je neprihvatljvo kada ti napadi rezultiraju granatiranjem ruske teritorije", rekao je Dmitrij Peskov.

 

Hiljade Ukrajinaca napušta Donjeck i Lugansk

 

Portparol nemačke kancelarke Štefan Zibert je rekao da su se dvoje lidera "saglasili da što je pre moguće treba održati razgovore ukrajinske vlade i separatista u obliku video konferencije". Jedan od najvećih problema u organizovanju razgovora predstavnika vlasti u Kijevu i prorusa s istoka Ukrajine bilo je mesto održavanja tih pregovora.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je ukrajinska granata pogodila jedno rusko selo kod granice s Ukrajinom i da je jedna osoba poginula. Ukrajinske vlasti su demantovale da su gađale rusku teritoriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here