Konzul osmake darivao knjigama

0

Svi učesnici programa

 

Gospođa Momirka Marinković, generalni konzul Generalnog konzulata RS u Hamburgu je prisustvovala završnoj svečanosti i pohvalila sve učesnike programa. Ona je svim učenicima koji su završili osmogodišnje školovanje uručila divne knjige o umetnosti pod nazivom "Byzanz".

Osmi razred su završili : Marina Ilić, Stefan Aladžić, Filip Paunović, Tamara Pešić, Jovan Čonjić, Aleksandar Pisić i Đorđe Kostadinović.

Đaci su izveli bogat program u kome su svi učestvovali. Najpre se zaorilo "Bože pravde". Nizali su se recitatori iz svih pet delova grada u kojima je organizovana nastava srpskog jezika, Barmbeka, Lurupa, Bilšteta, Harburga i Altone.

 

"Samoglasnici i glas"
 

Najmlađi su počeli veselo recitujući "Pačiju školu" od čika Jove Zmaja, a onda su se nizale pesme o školi, učiteljici, domovini, ali i o prvim ljubavima kako ih opisuju Branislav Nušić i Miroslav Antić, a čuli su se i drugi stihovi naših poznatih pesnika.

Grupe učenika su vrlo uspešno izvele nekoliko prikaza. Đaci sa Altone su pomogli da se ponovi šta su to samoglasnici i glas, a odmah potom su sve poveli na veliko putovanje govoreći stihove: "Putovanje kroz maštanje".

Braća Čonjić, Jovan i Đorđe, su u dijalogu ukazali na probleme koji se rađaju među starijom i mlađom braćom. Milovan i Đorđo Lalić su bili šaljivi na temu : "Led se topi". Luka i David Rikanović su dobro shvatili i objasnili šta su "Muke đaka prvaka".

 

Osmaci sa profesorkom Tatjanom (krajnje levo) i konzulkom Marinković (krajnje desno)
 

Program je završen uz "Tamo daleko", a pevali su zajedno đaci i roditelji. Profesorka razredne nastave, Tatjana Stefanović, je podelila knjižice prepune petica, a đaci su joj se velikim buketom cveća zahvalili za sva znanja koja im prenosi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here