Youtube/CGTN
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne vidi ništa protivzakonito u nekadašnjim poslovnim vezama Hantera Bajdena sa Ukrajinom i Moskvom, nakon što je američki predsednik Donald Tramp izneo optužbe na račun sina svog predsedničkog rivala Džoa Bajdena.

Putin je za rusku državnu televiziju rekao da je moguće da Hanter Bajden još uvek održava poslovne veze sa Ukrajinom, ali da ne zna tačno, i dodao da se to ne tiče Rusije, već Amerikanaca i Ukrajinaca, prenosi AP.

Ruski predsednik je potvrdio da je sin američkog predsedničkog kandidata imao bar jednu kompaniju koja je, koliko je on upoznat, dobro poslovala, i da on ne vidi ništa protivzakonito u vezi s tim, na osnovu informacija kojima raspolaže.

Upitan da prokomentariše Trampove optužbe o povezanosti s bivšim gradonačelnikom Moskve i navodnu uplatu koju je njegovova udovica izvršila na račun Hantera Bajdena, ruski predsednik je rekao da on ne zna ništa o tome.

Putin je u intervjuu zauzeo manje prijateljski stav prema Trampu, kojeg je ranije hvalio zbog tvrdnji da želi bolje veze s Moskvom. On je tada rekao da će Rusija sarađivati s bilo kojim liderom SAD, uz napomenu da Bajden zagovara “oštru antirusku retoriku”.

Ruski predsednik je komentarisao debatu između dva predsednička kandidata u SAD, na kojoj jer Tramp svoj rivala i njegovog sina optužio za učestovanje u neetičkim poslovima u Ukrajini. Dokazi koji bi podržali ove tvrdnje nisu navedeni i Bajden ih je odbacio kao neosnovane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here