Putin otvara medijsku kuću u Srbiji

0

Kreće u medijsku kontraofanzivu protiv Zapada: Vladimir Putin

 

Tog dana, kako saznajemo, u Moskvi će biti održana velika promocija, kada će svetu biti obznanjeni detalji o početku rada „Rusije danas“ u čak 29 zemalja širom sveta. Ta medijska kuća je već međunarodno poznata po svom TV kanalu na engleskom „Russia Today“ (RT).

 

Svako predstavništvo će pokrenuti svoj sajt na jeziku zemlje u kojoj se nalazi, a od proleća bi s radom trebalo da počnu i radio-stanice. Internet portal u Srbiji će, prema najavama, izveštavati o događajima u Srbiji, ali će spoljna politika koje će se pridržavati biti u skladu sa državnom politikom Rusije.

 

Otvaranje posebnog ruskog TV kanala u Srbiji, kako saznajemo, zasad nije u planu.

 

Procedura otvaranja beogradskog predstavništva „Rusije danas“ obavlja se u skladu s domaćim propisima.

 

– Dozvole su tražene od Ministarstva kulture i informisanja, u toku je registracija u Agenciji za privredne registre, a već dvoje naših novinara je dobilo akreditacije za rad. Ceo proces bi trebalo da bude završen do 28. oktobra, kada će u Moskvi zvanično biti promovisano otvaranje predstavništava – kaže moskovski izvor „Blica“.

 

Centar u Beogradu zaposliće 30 ljudi, a rukovodilac će biti Ljubinka Milinčić, iskusna novinarka s dugim stažom u Moskvi.

 

– U Srbiji postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni i biće veoma dobro čuti reč i pogled Rusije na neku situaciju – rekla je juče Milinčić istakavši da je to „posebno važno u ovom momentu, kada se odnosi u svetu menjaju“.

 

Generalni direktor „MIA Rusija danas“ Dmitrij Kiseljov jedini je novinar među Rusima kojima je EU uvela sankcije. Poznat je po izjavama: „Svet se trese od američke propagande“ i „Oni menjaju istinu i činjenice, pokušavaju da zombiraju ljude“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here