Putin ponovo sa Porošenkom

0

Petro Porošenko
 

– Sledeće nedelje predsednik Ruske Federacije posetiće Italiju, kako bi učestvovao na samitu Azija-Evropa 2014, i s tim u vezi planira se niz sastanaka sa zapadnim partnerima, na kojima će ključna tema biti situacija u Ukrajini – rekao je Ušakov.

 

Prema njegovim rečima, administracija Kremlja "sada razmatra moguće kontakte". – Nije isključen ni susret u normadskom formatu – Putin, Merkel, Oland, Porošenko – dodao je on. Predstavnik Kremlja je rekao da je Putin dobio zvanični poziv da prisustvuje ovom samitu, koji će biti održan 16. i 17. oktobra.

 

Putnik sa maskom

Jedan od putnika malezijskog boinga, koji se 17. jula sa 298 putnika i članova posade, srušio na istoku Ukrajine pronađen je sa maskom za kiseonik, izjavio je šef holandske diplomatije Frans Timermans, a prenose ruski mediji. Po njegovim rečima, to znači da je on imao vremena da stavi masku. Eksperti su ranije govorili da su svi putnici u avionu momentalno pali u nesvest i poginuli zbog naglog pada pritiska u letelici.

U Moskvi je juče saopšteno da Državna duma zahteva međunarodnu istragu zločina protiv civilnog stanovništva na jugoistoku Ukrajine, poput gađanja stambenih četvrti iz višecevnih bacača raketa, na desetine mučenih i ubijenih civila i masovne grobnice kod Donjecka.

Ukrajinske snage i dalje nastavljaju sa napadima na grad Donjeck, aerodrom i okolne reone. Gradsko veće Donjecka juče je saopštilo da je za 24 sata usled borbi u Donjecku poginulo petoro civila, a da je ranjeno 24 ljudi.

Poslanici Državnog saveta Krima izabrali su juče vršioca dužnosti krimskog predsednika Sergeja Aksjonova za predsednika Krima u narednih pet godina. Svih 75 poslanika regionalnog parlamenta glasalo je za Aksjonova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here