Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je danas Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mihaila Mišustina za premijera Rusije.

“Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin podneo je Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mišustina Mihaila Vladimiroviča za mesto premijera”, napisao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu.

Volodin je najavio da će Duma danas raspravljati o kandidaturi Mišustina.

Prema njegovim rečima, tokom rasprave o kandidaturi važno je da se dobiju odgovori na pitanja o tome kako će se rešavati zadaci koje je postavio predsednik Putin kada je reč o demografskoj politici, podršci porodicama sa decom, jačanju tehnološkog suvereniteta i povećanju odbrambene sposobnosti zemlje.

Mišustin je bio šef Federalne poreske službe od 2010. do 2020. godine, kada je 16. januara postao premijer Rusije.

Prema ruskim zakonima, premijera imenuje predsednik nakon što njegovu kandidaturu odobri Državna duma.

Novi premijer najkasnije nedelju od imenovanja podnosi predsedniku predlog o strukturi federalnih organa izvršne vlasti, a u roku od 14 dana predsednik vlade podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsednika vlade i ministara, osim šefova bezbednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura.

Ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde, ministra za vanredne situacije i spoljne poslove, kao i šefa Fereralne službe bezbednosti imenuje predsednik Rusije nakon konsultacija sa Savetom Federacije, gornjim domom parlamenta.

Putin je u utorak na ceremoniji inauguracije u Velikom kremaljskom dvorcu položio zakletvu i zvanično postao predsednik Rusije u petom mandatu.

2 COMMENTS

  1. Skoro cetvrtinu veka je na vlasti u napacenoj Rusiji: u augustu 1999 – premijer, Kad je Jeljcin umro u decembru 1999 – predsednik, nakon unistavanja Groznog -glavnog grada Cecenije u martu 2000 opet biran za predsednika, 5x je postao predsednik Rusije….. I sad kao on ce demokratski biranog premijera da postavi…. Jadan li je ruski narod sa ovim Putinovim izborima, zatvaranjem po sibirskim kazamatima i ubijanjem svojih protivnika, ratovima od Cecenije(1999) , Gruzije ( 2008) – Juzna Osetija i Abhazija, Krim, Donjetsk (2014), Sirija (2015) i od 2022 Ukrajina…… normalno je da covek cija je kcerka udata za Jorita Faassena, holandskog biznismena, kao sto su i deca glavnih suradnika takodjer na mrskom Zapadu…

  2. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here