EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/ KREMLIN/SPUTNIK
Vladimir Putin

Ruka Rusije će stići do svih koji su naručili i izvukli korist iz terorističkog napada u “Krokus siti holu” u Moskvi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Nama je važno da utvrdimo ne samo direktne izvršioce, nego i sve karike, kriminalne lance onih koji su imali korist od tog zločina. Sigurno ćemo doći do njih – rekao je ruski lider na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rusija je platila veoma visoku cenu za teroristički napad u “Krokus siti holu”, a analiza stanja rada organa bezbednosti mora biti krajnje objektivna i profesionalna, istakao je Putin.

– Važno je, pre svega, da se bezbednost podigne na novi nivo – osiguranje reda, sportskih objekata, transporta i tržnih i zabavnih centara, škola, bolnica, univerziteta, pozorišta i tako dalje – kazao je ruski lider.

On je istovremeno poručio da ne treba dopustiti da nedavni tragični događaji u “Krokus siti holu” isprovociraju porast ksenofobije i islamofobije.

Putin je takođe pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da obrati pažnju na akcije za neutralizaciju organizovanog kriminala.

– Imajući u vidu da takve grupe, a ponekad je reč o pravim kriminalnim sindikatima, često imaju prekogranični karakter i da deluju ruku pod ruku sa stranim obaveštajnim službama, emisarima međunarodnih radikalnih ekstremističkih struktura – rekao je ruski lider.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here