EPA/Maxim Shipenkov

Rusija će ubrzo biti u mogućnosti da se suprotstavi hipersoničnom oružju koje budu uvele druge zemlje, izjavio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, dodajući da je njegova zemlja ispred SAD kada je reč o razvoju novih tipova naoružanja.

Posle propasti nekih sporazuma o kontroli naoružanja koji potiču iz doba Hladnog rata, i Rusija i SAD jačaju svoje vojne kapacitete – prošle godine, Rusija je uvela svoje prve hipersonične projektile, koji mogu da nose i nuklearne bojeve glave, dok Pentagon planira da takve kapacitete rasporedi početkom ili sredinom ove decenije, navodi Rojters.

– Veoma je verovatno da ćemo, do trenutka kada vodeće zemlje sveta budu posedovale takvo naoružanje, mi imati sredstva za borbu protiv hipersoničnog oružja – rekao je Putin za agenciju RIA novosti.

Rusija i SAD raspolažu približno podjednakom količinom nuklearnog naoružanja, a Putin je istakao da je Moskva ispred Vašingtona kada je reč o razvoju naprednog naoružanja, takođe navodi Rojters.

3 COMMENTS

  1. Vazno je, dostignuca drzati u tajnosti – i cekati na pogresan korak neprijatelja. Ali onda, bez milosti.

  2. Pa ništa uveličo nije on je opisao ono što ima i što je opasno po besnele pse koji su se raširili svuda u svetu. E sada su primorani da se polako i neosetno povlače iz Evrope i Sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here