EPA-EFE
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin danas slavi 71. rođendan, a brojne čestitke već su stigle, između ostalog, i od predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka koji je rekao da je njegov životni put – primer nesebične službe otadžbini.

Lukašenko je takođe ocenio da patriotizam ruskog lidera, njegovo poštovanje mnogovekovnog istorijskog i kulturnog nasleđa Rusije, kao i čvrsta odbrana nacionalnih interesa na međunarodnoj sceni zaslužuje narodsko priznanje.

– Belorusija visoko ceni Vaš doprinos jačanju belorusko-ruskih veza. Siguran sam da će naše poverenje doprineti dinamičnom razvoju bilateralnih odnosa, savezništvu i strateškom partnerstvu – naveo je Lukašenko u poruci.

Lider Tadžikistana Enomali Rahmon čestitao je Putinu rođendan telefonom, a tokom razgovora poručio je da je ruski lider dao ogroman doprinos jačanju položaja Ruske Federacije na međunarodnoj sceni. On je ujedno i naglasio njegovu konstruktivnu ulogu u jačanju partnerstva i savezništva Rusije i Tadžikistana.

Putinu su čestitali i lideri Azerbejdžana, Jermenije, Turkmenistana, Južne Osetije, Čečenije, ali i brojne poznate ličnosti iz kulture i sporta. Između ostalih, čestitku Putinu poslao je i bokser Kevin Džonson koji je Putina nazvao „najboljim predsednikom na svetu“.

Inače, kako je ranije saopšteno iz Kremlja, iako je danas subota, Putin će svoj rođendan proslaviti radno budući da će učestvovati u ceremoniji pokretanja isporuke ruskog gasa u Uzbekistan iz Kazahstana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here