EPA/Sputnik
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u grad Bratsk u Irkutskoj oblasti, gde je proglašena vanredna situacija zbog poplava.

Nakon boravka u japanskom gradu Osaki, gde je održan samit G20, šef države je kasno uveče doleteo u region koji je stradao od stihije izazvane obilnim padavinama.

Putin će na aerodromu u Bratsku održati savetovanje s lokalnim vlastima i rukovodiocima federalnih resora koji će ga izvestiti o situaciji, merama pomoći stanovništvu i likvidaciji posledica poplave.

Поплаве у Иркутској области

У Иркутској области уведено је ванредно стање због поплаве у зони која обухвата 31 насеље. Потопљено је 3.735 кућа, у којима живи више од 9.000 људи. Под водом су се нашла и 32 објекта од јавног значаја. опширније на: https://sptnkne.ws/mMFS

Gepostet von Sputnik Србијa am Samstag, 29. Juni 2019

Poplavljena zona obuhvata 31 naselje. Zbog obilnih padavina i podizanja nivoa reka potopljeno je više od 3.700 kuća, u kojima živi više od 9.000 ljudi.

Prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, u poplavama u Irkutskoj oblasti poginulo je troje ljudi, a 97 je hospitalizovano.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here