EPA/Pavel Golovkin
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

Rusija je danas saopštila da je Turska u principu pristala da bude odgovorna za distribuciju milion metričkih tona žitarica koje Rusija planira da pošalje u Afriku po sniženoj ceni uz finansijsku podršku Katara.

“Načelni dogovori su postignuti. Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti preći na radne kontakte sa svim stranama da bi razradili sve tehničke aspekte šeme za takve isporuke”, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško novinarima, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Turska bi se bavila daljim izvozom ruskog žita, ali za sada detalji njene uloge nisu jasni.

Moskva je saopštila da je odustala od Crnomorskog sporazuma o žitu jer Zapad nije otklonio prepreke da ona izveze svoje žito i đubrivo, ističući i da je nedovoljno žita stizalo u najsiromašnije zemlje.

Podsetimo, prethodnih dana su održani sastanci na visokom nivou između ruske i turske administracije, uključujući i oni između ruskog predsednika Vladimira Putina i šefa Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

6 COMMENTS

  1. On hoce da obavesti Putina da oce Jos milion turskih Vojnika da posalje na Kosovo . E moj Vucicu na pravi da ti se turci vracaju u Srbiju i kroje kapu a ti mesto da prigovaras sa Ruskim Vojnim vrhom da nam salju pod hitno Vojsku. da ne izgubimo to nase Kosovo
    Vucicu razbudi se .

  2. 🇷🇺☦️🇷🇺
    Руска војска је потребна на Косову и Метохији
    Само тако Срби опстају на КиМ
    Ваљда је то јасно …
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here