Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je Ukrajina pokušala da poremeti izborni proces tako što je gađala civline mete u Rusiji i koristila posredničke naoružane grupe u neuspelom pokušaju da se probije kroz rusku granicu, preneo je Rojters.

– Takva zlodela neće proći nekažnjeno. Rusi će sa još većim jedinstvom odgovoriti na pokušaje provokacija – rekao je Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti, prenela je RIA Novosti.

Ruski šef države je istakao da su “predstavnici kijevskog režima izvršili niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije” i da je ruska protivvazdušna odbrana uništila oko 95 odsto neprijateljskih projektila i granata.

– Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na ovo odgovoriti sa još većim jedinstvom. Koga su odlučili da zastraše? Ruski narod? Multinacionalnu Rusiju? Ovo se nikada nije dogodilo, a siguran sam da će više neće dogoditi – istakao je Putin.

Ruski mediji preneli su danas da je bilo napada ukrajinskih snaga na nekoliko biračkih mesta u Hersonskoj oblasti.

U novim regionima Rusije, Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti prvi put se glasa na predsedničkim izborima, navodi RIA.

Glasanje za predsedničke izbore u Rusiji počelo je danas i trajaće do 17. marta. Za mesto šefa države bore se četiri kandidata – Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here