commons.wikimedia/Krzysztof Sampławski
Aerodrom Brisel-jug Šarlroa

​Mada je od evropske prestonice ovaj aerodrom službenog naziva “Brisel-jug Šarlroa” udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom, na lošem je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, naročito na terminalu 1 (T1).

Sa katastrofalnom prosečnom ocenom 1.2 na listi do 10, Šarlroa je ocenjen nešto lošijim aerodromom od nemačkog Berlin-Brandenburga i britanskog Lids-Bredforda, prema analizi koju je na osnovu recenzija putnika na Skajtraksovoj platformi “Airline Quality” sproveo “Business Financing”.

Aerodrom Noi Bai u Hanoju na prvom je mestu za poslovne putnike sa prosečnom ocenom 6.8. To je odraz rasta popularnosti Vijetnama kao destinacije za strana ulaganja u jeku kinesko-američkih napetosti. “Terminali su izuzetno čisti, a osoblje vrlo ljubazno. Dostupan je odličan izbor hrane”, napisao je jedan recenzent o aerodromu vijetnamske prestonice.

Singapurski aerodrom Čangi nalazi se na drugom, a Hong Kong na trećem mestu. Reč je o aerodromima koji se redovno nalaze pri vrhu liste poslovnih putnika. Helsinški aerodrom na je na petom mestu, a aerodrom u Budimpešti je sledeći evropski i zauzeo je 11. mesto.

Najbolje rangirani američki aerodrom je čikaški “Midway” koji se smestio na devetnaesto mesto.

U istraživanju su loše prošli i London Luton i London Stansted – oba su poznata po tome što zahtevaju čak i duže putovanje do centra Londona nego što je vožnja od Šarlroe do centra Brisela,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here