Radnici “7. jula” blokirali autobusku stanicu u Šapcu

0

Štrajk je počeo 2. februara zbog, kako se navodi u saopštenju, veoma teškog socijalno-ekonomskog položaja, neobezbeđivanja uslova za rad i neisplaćivanja zarada.

Radnici su u više navrata pozivali na razgovor direktorku preduzeća Zoricu Đurin kako bi problemi bili sporazumno rešeni, ali je ona, iako je jedina ovlašćena da pregovara, odbila svaki kontakt sa zaposlenima, ističe sindikat.

Iz tog razloga radnici su odlučili da se obrate nadležnim institucijama, sa zahtevom da se preispitaju svi ugovori koje je Đurinova sklopila i i aktivnosti koje je preduzela nakon kupovine većinskog paketa akcija preduzeća od "Bolvesani d.o.o".

Radnici kao sporne vide ugovore o zakupu i poslovno-tehničkoj saradnji sa preduzećem "Autobanat", a traže i reviziju postupka prodaje autostanice u Šapcu.

Štrajkači traže da se svi ugovori preispitaju kako bi se videlo da li su oni uticali da se preduzeće "7. juli" dovede pred stečaj i likvidaciju, a njegovi radnici na ivicu egzistencije. Najavljeno je da će protest biti nastavljen do ispunjenja osnovnih štrajkačkih zahteva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here