Radnici bez plata već 10 meseci

0

 

Zbog tog protesta u zakupljene fabričke hale onemogućeni su da uđu radnici austrijsko-nemačkog koncerna "Vaker nojsen". Delegaciji radnika i vlasniku Dragoljubu Raduloviću protekle sedmice u Fondu za razvoj obećana su kreditna sredstva u iznosu od dva miliona evra, koja do danas nisu realizovana zbog nedobijanja bankarskih garancija.

 

Presednik Samostalnog sindikata "Metal sistemi tehnika" Ivan Savić u izjavi Tanjugi izrazio je nadu da će "vlasnik u toku dana dobiti bankarske garancije i da će pare biti uplaćene na račun tog preduzeća, posle čega bi usledila i deblokada fabričkog ulaza".

 

Radnici "Metal sistema" i "Metal sistemi tehnika" štrajkuju od 22. februara i posle nekoliko protesta ispred Agencije za privatizaciju u Kragujevcu, od srede 3. marta, drže u blokadi ulaz u fabrički krug.

 

Prvog dana blokade radnici tih privatizovanih fabrika sukobili su se sa obezbeđenjem firme "Vaker nojsen" i samo zahvaljujući policiji sprečen je incident većih razmera.

 

Vlasnik "Metal sistema" i Metal sistemi tehnika" je Dragoljub Radulović koji je te fabrike kupio pre dve godine za 1,7 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here