Radnici Geodetskog zavoda u štrajku

0

Član Štrajkačkog odbora Zoran Blagojević je rekao FoNetu da je na osnovu odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih u organima državne uprave, broj radnika u Zavodu sa postojećih 2.475 radnika smanjen na 1.880.

 

Za razliku od drugih državnih organa gde je prosečno smanjenje 7,29 odsto, Vlada je donela odluku da broj zaposlenih u Zavodu smanji za više od 25 odsto, skoro četvorostruko više nego u drugim službama, rekao je Blagojević.

 

Prema njegovim navodima, zbog toga su jutros zaposleni u svih 170 službi katastara nepokretnosti u Srbiji potpuno obustavili rad tražeći poništavanje te odluke.

 

Postavlja se i pitanje o kakvoj se to racionalizaciji radi kada zaposleni u RGZ ostvaruju sopstvene prihode i svojim radom pokrivamo 80 odsto svih troškova zavoda, radeći pri tom brojne poslove za državu Srbiju, rekao je Blagojević.

 

On je ocenio da bi u slučaju planiranog smanjenja broja zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu nastao potpuni kolaps jer se “započeti poslovi i projekti ne mogu na vreme okončati sa tako malim brojem ljudi”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here