Foto: ABA League/Dragana Stjepanović
Dejan Radonjić

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić otkriva da je Nikola Kalinić pod znakom pitanja za meč sa Monakom u šestom kolu Evrolige, čime su problemi crveno-belih sa povredama nastavili da se nižu.

Ponajbolji igrač crveno-belih ove sezone doživeo je lakšu povredu i za sad nije sigurno da će nastupiti u Kneževini.

– Videćemo da li će biti spreman. Danas nije trenirao, videćemo kako će se razvijati situacija. Takođe, Nikola Ivanović je u izolaciji, a Eron Vajt u programu – saopštio je zdravstveno stanje Radonjić pred okršaj sa Monakom.

Srpski i regionalni šampion uveliko je u izuzetno gustom rasporedu mečeva.

– Ovaj ciklus je vrlo zahtevan. Igrali smo sa Albom, sutradan imali put za Bar, odigrali težak meč, koji je bio dobar za nas. Danas opet put, kao i sutra. Ritam je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme kako možemo. Nema prostora za velike zahvate. Da skupimo snage i napravimo pripireme za mečeve koji slede.

Monako je debitant u elitnom takmičenju, gde je stigao kao osvajač Evrokupa. Trenutno ima skor 2-3, poput beogradskog kluba.

– Napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. U jednom trenutku je izgledalo da će biti dobar tim, ali angažovanje igrača koji su izuzetno kvalitetni dali su jasan znak da je i taj dobar tim nadograđen. Dosta su pokazali, individulano su jako kvalitetni, Majk Džejms je među najboljima u Evroligi. Ima tu još dosta dobrih igrača. Atletski su takođe dobar tim.

Osvrnuo se Radonjić na izuzetno teški zdravstveni status koji prati ekipu od početka priprema.

– Imali smo niz problema na startu priprema, desila se eskalacija u Minhenu i to se vuče. Pokušavali smo da tražimo najbolja moguća rešenja, jer je u hodu moralo da se razmišlja kako da se napravi balans između povratka igrača u tim i potreba u tom periodu. Imali smo manjak i na treningu.

U takvoj situaciji, teško je igrati protiv najjačih timova Evrope.

– Pred Albu smo se spremali sa Ivanovićem i na dan utakmice bez njega, pa se rešenje tražilo kroz utakmicu. Tako je, kako je. U ovom ritmu se to i dešava. Problem je što smo imali nepredviđene stvari na pripremama. Da je bilo drugačije, drugačije bi se i nosili. Idemo da damo maksimum, da tražimo rešenja i period kad će doći do stabilizacije i trenažnog procesa kojeg nema i koji je jako potreban da bi ekipa bila na zadovoljavajućem nivou – zaključio je Radonjić.

Posle gostovanja u Monte Karlu, Zvezda putuje u Milano na megdan Armaniju u četvrtak od 20.30 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here