Radoš Malidžan u Madlenianumu

0

Radoš Malidžan je prvi solo-recital odsvirao u 12.godini u Sarajevu. Od tada je nastupao u Norveškoj, Bugarskoj, Danskoj, Nemačkoj, svim većim gradovima Srbije i Crne Gore i na značajnijim muzičkim festivalima.

 

Nastupao je i sa sarajevskim "Colegium Artisticum", Kamernim orkestrom RTVCG, Oslo Gitaransamblom, gitaristima kao što su Petter Richter i Svein Øyvind Odland i učestvovao u mnogim drugim projektima kamerne muzike.

 

Radoš je 5 puta nagrađivan specjalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare a na Prvom međunarodnom festivalu gitare 

"Guitar art festival" u Beogradu osvojio je treću nagradu.

Nastupao je i snimao za RTVCG, RTS i RTV Elmag.

Gitaru je učio od Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića, Vere Ogrizović.

 

Nakon redovnih studija pri FMU u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda.

 

Usavršavao se na majstorskim kursevima vodećih gitarista današnjice – Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Barbro Marklund, Gerard Abiton i drugih.

 

Odnedavno radi u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Nastupa redovno na festivalima i koncertnim serijama u zemlji i u inostranstvu.

PROGRAM

 

Carlo Domeniconi (1947-): Koyunbaba suite Op. 19

-Moderato
– Mosso
– Cantabile
– Presto

Agustin Barrios Mangore (1913-1942): -Vals Op.8, No.3;
-Contemplacion

Napoleon Coste (1806–1883): Rondo Concertante Op.12

Nuccio D`Angelo (1955-): Due Canzoni Lidie

Giulio Regondi (1822-1872): Introduction et Caprice Op.23

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here