Glamurozna “Gospodarica igre”

0

Zaplet je počeo još odavno, u devetnaestom veku, kada je Džejmi Mekgregor zasnovao svoju imperiju na ukradenim južnoafričkim dijamantima.

 

Nakon Džejmijeve smrti, kompaniju je preuzela njegova kćer, moćna i neumoljiva Kejt Blekvel, koja je "Kruger-Brent" pretvorila u poslovni konglomerat gigantskih razmera.

 

Tili Begšo u ovom romanu na maestralan način prenosi priču na narednu generaciju, nastavljajući upravo tamo gde je Šeldon stao.

 

Radnja obuhvata period od osamdesetih godina dvadesetog veka pa sve do današnjih dana, prateći porodicu Blekvel kroz lavirint ljubavi, gubitaka, ubistava i intriga. Glamurozan i upečatljiv, napet i provokativan, roman

"Gospodarica igre" predstavlja nastavak koji su poklonici velikog Sidnija Šeldona godinama čekali!

Sidni Šeldon

Sidni Šeldon, američki književnik za kojeg Ginisova knjiga rekorda kaže da je najprevođeniji autor na svetu, rođen je 1917. godine u Čikagu.

 

Mladost je proveo u Holivudu pišući filmske scenarije, a 1947. godine dobio je čak i Oskara za scenario filma "The Bachelor and the Bobby-Soxer". Romane je počeo da piše kasno, tek u pedesetoj godini života, ali je za kriminalistički roman "Golo lice" dobio uglednu nagradu "Edgar Allan Poe", a njegov sledeći roman, "Druga strana ponoći", postao je bestseler.

 

Šeldon je nakon toga napisao još 17 romana, koji su objavljeni u 108 država, prevedeni na 51 jezik, prodati u najmanje 300 miliona primeraka, a mnogi su i ekranizovani: bilo kao film, bilo kao TV-serije. Jedni je pisac koji je u životu osvojio nagrade Oskar, Toni i Edgar.

 

"Gospodar igre" je knjiga koja je prvi put objavljena 1982. godine, i odmah se našla na prvom mestu bestseler liste "Njujork tajmsa", na kojem je i ostala 11 nedelja (na listi je ostala ukupno 40 nedelja) – bila je to šesta Šeldonova knjiga koja je postigla takav uspeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here