Radović: Odbio sam Monako, hoću u Legiji da završim karijeru

0

 Miroslav Radović
 

Dovoljan je to motiv da i zvaničan sajt UEFA objavi priču o sjajnom krilnom napadaču koji je bio član mlade reprezentacije Srbije, ali nikada nije dobio priliku da debituje za A tim Orlova iako je u nekoliko navrata odbijao poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nedavno je Legijina legenda i bivši trener Darijuš Vdovčik na slikovit način objasnio koliko Srbin znači za ovaj klub rekavši da je „Radović 40 odsto Legije.“
„Lepo je kada to kaže neko poput Vdovčika. On me je 2006. godine i doveo u Legiju iz Partizana. Moram i da kažem da sam za Legiju debitovao upravo u prijateljskom meču protiv Seltika. Ova nedavna utakmica protiv Seltika mi je jedna od najboljih od kada sam došao u Legiju, a odigrao sam preko 300 mečeva za ovaj klub“, rekao je Radović za sajt UEFA.

Sa 48 golova u poljskoj Ekstraklasi Radović je rekorder među inostranim fudbalerima u poljskom fudbalu. Takođe, za Legiju je dao 14 golova u evropskim utakmicama i samo tri mu nedostaju da izjednači rekord legendarnog Kažimirža Dejne.
„Ovaj drugi podatak mi znači mnogo više jer se nije lako dokazati u Evropi. Kada sam govorio da će Legija za dve, tri godine igrati u Ligi šampiona, mnogi su mi se smejali jer Poljska već 18 godina čeka da neki njen klub izbori mesto u ovom takmičenju. Sada je to realnije nego ikada.“

Iako je dobre igre u Legiji mogao da unovči bolje u nekom bogatijem klubu, nije izabrao taj put.
„Imao sam razne ponude. Najbolja je bila od Monaka kada su bili u drugoj ligi i kada je bogati gazda preuzeo klub i počeo da kuje ambiciozne planove. Mogao sam da odem, ali sam odlučio da ispišem istoriju u Legiji i verovatno ću u ovom klubu i završiti karijeru."

Radović je otkrio i zbog čega igra sve bolje iz sezone u sezonu.
„Prvi razlog su moja predvina deca. Dvojica sinova blizanaca rođeni prošle godine i njihov stariji brat. Oni me čine srećnim čovekom i daju mi motivaciju. Drugi razlog za dobre igre je iskustvo koje sam stekao. Sada znam kako da reagujem u određenim situacijama. Nadam se da će ljudi govoriti za mene da sam kao vino: što stariji, to bolji!"

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here