EPA/Alessandro di Marco
Novak Đoković

Nekadašnji marokanski teniser Junes El Ajnaui pružio je doprinos GOAT debati i stavio Rafaela Nadala i Rodžera Federera iznad Novaka Đokovića zbog – ponašanja.

Novak je ove godine oborio rekord po broju osvojenih grend slemova, po broju osvojenih završnih mastersa, a rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu pomerio na trenutnih 401. Ipak, ima i dalje onih koji mu osporavaju GOAT status, a jedan od njih je čovek koji je najviše u karijeri bio na 14. mestu ATP liste i ima pet ATP titula, sve iz kategorije 250.

– Na papiru, Novak pravi sve veću razliku, gomila i gomila titula. Mislim da treba ceniti i ponašanje osobe – u tom smislu, za mene su Rafa i Rodžer iznad njega. To je lično mišljenje. Za mene nije sve u tenisu i u brojevima, treba gledati ličnost i kakvo je ponašanje u porazu. U tom smislu je Rafa broj jedan, nikad ga nismo videli da radi nešto čudno na terenu. Nikad nije slomio reket, nikada ga nismo videli da se žali na nešto, primer je za sve koji se bave tenisom. Srećni smo što smo mogli da uživamo u eri njih trojice, Đoković i dalje igra, gradi svoju legendu. Videćemo sledeće godine dokle je došla nova generacija – rekao je El Ajnaui.

Najbolji marokanski teniser svih vremena posebno zamera Đokoviću kako podnosi poraz.

– Nikad više nećemo videti igrače kao Rodžer i Rafa. Postoji nešto osim brojeva, to se vidi u tome kako se osoba ponaša u teškim trenucima u životu. Lako je kad pobeđuješ, svi su uz tebe, ali pravi šampion se vidi u porazu. Rafa i Rodžer su oduvek prihvatali poraz bolje od Novaka, možda je zato i više osvojio od njih. Ali nije sve u uspesima, važnija je osoba – zaključio je El Ajnaui.

2 COMMENTS

  1. Kakve gluposti naprica nazovi teniser nez rezultata…pa Rafa bre kad izgubi izoblici facu i jedva ruku pruzi a Fedex zaplace u sebi i nikada nisu pohvalili protivnika nego su uvek imali los trenutak…ali dobro, gubitnici nalaze utehu u izmisljanju realnosti zato i nemaju rezultate. Nek tako i ostane..Oni su fini ali sami sebi maravno a mi smo zli samo zato sto smo bolji…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here