Raikonen prelazi u reli vozače

0

"Meklaren nije mogao da ga plati, a Raikonen nije bio zainteresovan da vozi za platu koju su mu ponudili. Kimi želi da se vrati u Formulu 2011. godine, ali sigurno neće voziti za ekipu koja nema šampionske ambicije samo da bi nešto zaradio", rekao je Raikonenov menadžer Dejvid Robertson.

 

Prema njegovm rečima, za Meklaren će naredne godine sigurno voziti dvojica poslednjih šampiona sveta Luis Hamilton i Dženson Baton.

 

Raikonen je proveo pet godina u Meklarenu pre nego što je 2006. presao u Ferari, u čijem bolidu je već naredne sezone osvojio titulu prvaka sveta. Sa italijanskim timom je imao ugovor još godinu dana, ali mu je na kraju ove sezone rečeno da je izgubio mesto u ekipi, jer će ga zameniti dvostruki prvak sveta Španac Fernando Alonso. Raikonen je pristao na obeštećenje i napustio je "skuderiju".

 

U šampionatu sveta Formule jedan, 30.godišnji Raikonen je učestvovao devet godina i ostvario 18 pobeda.

 

Minule sezone je pobedio samo u Belgiji i prvenstvo je završio tek na šestom mestu.

 

Ukoliko se Raikonen vrati 2011. godine, neće biti prvi šampion koji je to uradio. Alan Prost je preskočio prvenstvo sveta 1992. godine, da bi se naredne sezone vratio i u bolidu Vilijamsa osvojio titulu prvaka sveta. Niki Lauda se 1979. oprostio od Formule, ali se tri godine kasnje predomislio i 1982. je sa Meklarenom osvojio treću titulu prvaka sveta. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here