Košarkaška reprezentacija Srbije polako ulazi u “poslednju” fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Bazičnom delu pripremama na Kopaoniku došao je kraj, a prvu prijateljsku utakmicu pred Mundobasket naši košarkaši odigraće u nedelju od 18:30 u Čačku.

Prvi “protivnik” svetskim vicešampionima biće čačanski Borac u hali kraj Morave.

Upravo je ta utakmica bila povod za razgovor sa Darkom Rajakovićem, novim članom stručnog štaba naše reprezentacije.

Darko je rođeni Čačanin, i prošao je sve mlađe kategorije Borca kao igrač ali i kao trener.

Posle Borcca radio je u Crvenoj zvezdi, Španiji i Oklahoma siti Tanderima, a ovog leta postao jedan od glavnih asistenata u Finiks Sansima.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje prvu pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo u Kini igra protiv Borca u Čačku… Kakav će biti osećaj igrati protiv “svog kluba, u svojoj hali, u svom gradu”?

– Mnogo vremena sam proveo u toj hali, i trenirajući kao igrač u mlađim selekcijama Borca ali i kasnije trenirajući kadetsku i juniorsku ekipu… Ovo će za mene biti velika čast da nosim grb Srbije i da predstavljam svoju reprezentaciju a još veća mi je čast da se to dešava u mom rodnom gradu – rekao je novi pomoćni trener Finiks Sansa pa nastavio:

– Kada sam razgovarao sa Saletom Đorđevićem u vezi mog angažmana u reprezentaciji, dobio sam plan priprema na kojem je pisalo da bi ova utakmica mogla da se igra ili u Čačku ili u Nišu… Rekao sam Saletu: “Biću sa reprezentacijom, doći ću, pomoći ću, radiću sve ali da se ta utakmica igra u Čačku!” – naglasio je bivši trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

Darko nam je otkrio i jednu veoma zanimljivu informaciju vezanu za Čačak i košarkašku reprezentaciju.

– Malo sam se raspitao kada je poslednji put reprezentacija gostovala i mislim da se to desilo 1972. godine kada je reprezentacija Jugoslavije igrala protiv SSSR-a a selektor našeg tima bio je Ranko Žeravica. Tako da, posle 47 godina Čačak će ponovo imati priliku da ugosti naš najbolji tim i siguran sam da će se kroz sam taj dolazak reprezentacije pojaviti dosta novih dečaka koji će trenirati košarku i nadamo se da će baš neko od njih biti član reprezentacije jednog dana – zaključio je Darko Rajaković.

Podsećamo, još jedan rođeni Čačanin igraće za reprezentaciju Srbije na ovoj utakmici, novi igrač španske Unikahe Aleksa Avramović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here