Košarkaška reprezentacija Srbije polako ulazi u „poslednju“ fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Bazičnom delu pripremama na Kopaoniku došao je kraj, a prvu prijateljsku utakmicu pred Mundobasket naši košarkaši odigraće u nedelju od 18:30 u Čačku.

Prvi „protivnik“ svetskim vicešampionima biće čačanski Borac u hali kraj Morave.

Upravo je ta utakmica bila povod za razgovor sa Darkom Rajakovićem, novim članom stručnog štaba naše reprezentacije.

Darko je rođeni Čačanin, i prošao je sve mlađe kategorije Borca kao igrač ali i kao trener.

Posle Borcca radio je u Crvenoj zvezdi, Španiji i Oklahoma siti Tanderima, a ovog leta postao jedan od glavnih asistenata u Finiks Sansima.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje prvu pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo u Kini igra protiv Borca u Čačku… Kakav će biti osećaj igrati protiv „svog kluba, u svojoj hali, u svom gradu“?

– Mnogo vremena sam proveo u toj hali, i trenirajući kao igrač u mlađim selekcijama Borca ali i kasnije trenirajući kadetsku i juniorsku ekipu… Ovo će za mene biti velika čast da nosim grb Srbije i da predstavljam svoju reprezentaciju a još veća mi je čast da se to dešava u mom rodnom gradu – rekao je novi pomoćni trener Finiks Sansa pa nastavio:

– Kada sam razgovarao sa Saletom Đorđevićem u vezi mog angažmana u reprezentaciji, dobio sam plan priprema na kojem je pisalo da bi ova utakmica mogla da se igra ili u Čačku ili u Nišu… Rekao sam Saletu: „Biću sa reprezentacijom, doći ću, pomoći ću, radiću sve ali da se ta utakmica igra u Čačku!“ – naglasio je bivši trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

Darko nam je otkrio i jednu veoma zanimljivu informaciju vezanu za Čačak i košarkašku reprezentaciju.

– Malo sam se raspitao kada je poslednji put reprezentacija gostovala i mislim da se to desilo 1972. godine kada je reprezentacija Jugoslavije igrala protiv SSSR-a a selektor našeg tima bio je Ranko Žeravica. Tako da, posle 47 godina Čačak će ponovo imati priliku da ugosti naš najbolji tim i siguran sam da će se kroz sam taj dolazak reprezentacije pojaviti dosta novih dečaka koji će trenirati košarku i nadamo se da će baš neko od njih biti član reprezentacije jednog dana – zaključio je Darko Rajaković.

Podsećamo, još jedan rođeni Čačanin igraće za reprezentaciju Srbije na ovoj utakmici, novi igrač španske Unikahe Aleksa Avramović.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime