Naši košarkaši polako završavaju bazični deo priprema na Kopaoniku, 2. avgusta se reprezentaciji priključuju svi NBA igrači a onda počinje i finalno uigravanje za Svetsko prvenstvo.

Đorđevićevi “orlovi” odigraće tri pripremna meča u Srbiji, a prvi je zakazan za nedelju, 4. avgust, protiv Borca u Čačku.

Aleksa Avramović, novi igrač španske Unikahe je rođeni Čačanin, a za “Vesti-online” je priznao da se „naježio“ na samu pomisao da će u svom gradu igrati za reprezentaciju Srbije.

Aleksi su ovo prve pripreme sa reprezentacijom Srbije pred neko veliko takmičenje, pa smo ga prvo pitali kako je trenirati sa igračima kao što su Miloš Teodosić i Stefan Jović, jer oni već godinama pripadaju grupi najboljih evropskih plejmejkera, a tu nikako ne treba zaboraviti ni Vasilija Micića koji je u prethodnoj sezoni vodio istanbulski Efes do finala Evrolige i titule šampiona Turske.

– Napredujem iz dana u dan sa njima, dosta mi pomažu savetima… Jednostavno, trening sa njima je dodatni napredak jer nikad do sada nisam bio u ovakvom okruženju sa ovakvim igračima kao što su oni. Pomažu mi na dosta toj plejmejkerskoj poziciji, to možda i nije moja prirodna pozicija jer sam u Varezeu igrao beka ali svakako da mi treba unapređivanje na poziciji plejmejkera – naglasio je novi igrač španskog velikana.

Na pitanje da li jedva čeka utakmicu u Čačku i kakav će biti osećaj izaći u dresu reprezentacije pred svojom publikom, Aleksa nam je rekao:

– Evo, naježio sma se… Velika čast jer se za ovo boriš ceo život i onda saznaš da će reprezentacija doći u tvoj rodni grad, a ja sam odrastao u Čačku i nisam otišao iz nekog beogradskog kluba u inostranstvo nego sam iz Čačka otišao u Vareze, takav put sam birao i ponosim se time. Borac je jedina ekipa u državi koju nosim u srcu, Čačani uvek prave odličnu atmosferu na košarkaškim utakmicama i jedva čekam tu utakmicu!

Drugi pripremni meč u Srbiji Orlovi” će odigrati u sredu, 7. avgusta protiv Finske u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, dok je treći meč zakazan za subotu 10. avgust protiv Litvanije u beogradskoj Areni.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here