EPA/Georgi Licovski
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je cilj Samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa koji se sutra održava u Tirani da se pokaže podrška Albanije i Zapadnog Balkana Ukrajini u ratu.

– U ovom delu demokratskog sveta nema problema sa podrškom Ukrajine, integriteta njene teritorije. Takođe, nema problema sa razumevanjem da Ukrajina ne vodi samo svoju bitku, već je značajna i izvan Ukrajine – izjavio je on, prenosi albanski portal sot.com.

Rekao je da samit u Tirani neće promeniti tok zbivanja i da ne može da oceni doprinos, ali da je Albanija počastvovana da ga organizuje.

„Mi radimo šta možemo”, dodao je.

Samitu u Tirani sutra će prisustvovati i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kao i 13 zemalja jugoistočne Evrope, među kojima je i zapadnobalkanska šestorka.

2 COMMENTS

  1. Ti si Rama poslusnik i potrcko Zapada. Sve sto ti oni kazu to moras da sprovod i
    jer te oni drze na vlasti uprkos ogromnih problema koje ima Albanija. Skupština Albanije vec nekoliko meseca u haosu ne funkcioniše nista ubistva pljacke svakodnevno sto imate istu sliku i jos goru na Kosovo Metohiji. Najbolje gledaj svoja posla u svoju zemlju Rusija je nuklearna najveci sila ona je vec pobjednik i pored svih zemalja Zapada Nato i Amerike koje su poslali milijarde pomoci Ukrajini ogromne kolicine oruzja obucavanje vojnika instruktore logistika da se unisti Rusija sve je uzalud. Rusija je nepobjediva to je realnost. Sama Evropa Nato Amerika dobili su ekonomsku krizu u svojim zemljama proteste nemire sukobe gradjana. Zapad je vodio pogubnu politiku slusajuci svog gazdu Ameriku. Svahticete ali kasno je vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here