EPA/Malton Dibra

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Zapadni Balkan treba da nastavi da bude zajedno u mobilizaciji svih kapaciteta i jačanju veza kako ne bi ostavio budućnost kao taoca očajničkih želja Rusije.

Albanski premijer je u uvodnom izlaganju na konferenciji Ukraina – Jugoistočna Evropa u Tirani, rekao da ne treba dozvoliti Rusiji da pobedi, a Ukrajini da izgubi rat, jer bi takav rezultat bio nepodnošljiv.

Istakao je da će pobedom Rusije evropska budućnost biti mračna. Prema njegovim rečima, Albanija je učinila šta je mogla u podršci Ukrajini i činiće to i dalje.

– Ne možemo ostaviti svoju budućnost kao taoca ruskih neobuzdanih želja. Svi mi na Zapadnom Balkanu moramo da nastavimo da stojimo zajedno, da mobilišemo sve svoje kapacitete i resurse, da jačamo naše veze. Ono što nas okuplja, naše institucije i organizacije koje jačaju naše demokratije. Učinimo sve da agresija ne bude nagrađena. Oduprimo se zajedno. Ne možemo i ne smemo dozvoliti da Rusija pobedi, a Ukrajina izgubi. Takav rezultat bi bio neodrživ. To bi bila veoma mračna, bolna budućnost za zamišljanje – kazao je Rama.

Dodao je da se rat u Ukrajini vodi i “za našu slobodu i dostojanstvo”.

– Albanija je uradila šta je mogla i činiće to i dalje. Za mnoge od tih malih naroda poput nas, koji ne žele da se pretvore u stočnu hranu za ruski imperijalistički apetit, potrebna nam je nepokolebljiva solidarnost sa Ukrajinom – rekao je Rama.

7 COMMENTS

  1. Ovaj zaboravo da vojska njegove drzave izvrsila agresiju na Srbiju u otimanje dela svoje teritorije?

  2. Sad se vidi ko želi rat u Evropi. Šitar ostaje šiptar uvek i ne treba im verovati kad nešto obećaju.

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here