EPA/Maurizio Brambatti
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama smatra da nije u redu da se Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koriste u političke svrhe, dodajući da je “šteta” što se od njega očekivalo da reaguje posle pobede Švajcarske protiv Srbije.

– Zaista ne razumem zašto se očekivalo da komentarišem. Ja nisam premijer Švajcarske. Ja sam premijer Albanije i ako bih izdvojio iz reprezentacije Švajcarske dvojicu švajcarskih državljana koji su albanske nacionalnosti, koji su Albanci koje sa velikom ljubavlju i simpatijama gledamo na utakmici, šta bih konkretno uradio? Koristio bih te dve figure za politiku. I to na nimalo dostojanstven način – rekao je Rama na konferenciji za novinare.

Rama je dodao da ne smatra da je bilo neophodno da se komentariše pobeda Švajcarske.

– Zato što je u pitanju reprezentacija druge zemlje. I raspirivao bih vatru nacionalizma – izvinite na izrazu – smešno. Ali nacionalizam je uvek koliko smešan, toliko i opasan. Nije neophodan. Uopšte ne vidim to kao neophodno i čini mi se da ko god ovo radi ne radi kako treba – dodao je on.

Podsećamo da je nekoliko minuta nakon što je završen meč između Švajcarske i Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, Aljbin Kurti na Tviteru objavio fotografiju Džake i Šaćirija napisavši: “Srbija ne prolazi. Čestitamo Švajcarskoj!”, a slično je reagovala i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

3 COMMENTS

 1. Kurti i ovk pripadnici
  Koriste sve da bi se čulo za njih
  Zlo je njihova politika
  A bez Srbije ništa neće moći
  1244 Rezolucija UN
  Kaže da je Kosovo i Metohija srpska teritorija
  🇷🇸☦️🇷🇸
  🇷🇺☦️🇷🇸

 2. Kad su tako veliki Albanci što ne igraju za reprezentaciju Albanije, nego se uvalili u Švajcarsku pa gaze po budućnosti naroda na Kosovu i Metohiji provocirajući Srbiju ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here