EPA-EFE
Redžep Tajip Erdogan i Edi Rama

Albanci nikad neće zaboraviti to što je Turska bila jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova, poručio je premijer Albanije Edi Rama na zajedničkoj konferenciji za medije sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

Rama je, između ostalog, rekao da Albanija i Kosovo ne mogu Turskoj da zaborave tri stvari:

– Turska je priznala Kosovo kao nezavisnu republiku nekoliko minuta nakon što je njen parlament proglasio nezavisnost. Druga stvar, kada je Albaniju pogodio zemljotres sa izuzetno teškim posledicama, prvi ste sa mnom komunicirali i rekli da, dok je Turske – Albanija nikad neće biti sama. Dali ste javnu inicijativu za hitan početak gradnje 500 novih stanova – rekao je Rama.

Naveo je i pomoć Turske u vreme pandemije kovida.

– Kada su se Albanija i albanski narod, sa ostalim narodima našeg balkanskog regiona, osećali kao riba na suvom, u trenutku kada je svet pogodila pandemija kovida, i gledali na evropskim televizijama početak vakcinacije u Evropi, da nije bilo Turske i da nije bilo vas lično, ko zna koliko bi ljudi izgubilo život. Ova tri trenutka između života i smrti se nikada ne zaboravljaju – poručio je Rama.

5 COMMENTS

  1. Nece ni Mile Dodik nikada dovesti u pitanje ( a bogami ni Aca) prijateljstvo sa Erdoganom koji je u prvim minutama priznao Kosovo….Kako sad to harmonizirati i pricati o borbi predsednika za bolje srpsko sutra, a dobri prijatelji sa srpskim dzelatima????

  2. Normalno je da Turci podržavaju svoje potomke u Albaniji … da nije bilo Turske i Austrougarske , Albanija ne bi bila ni osnovana 1912. godine i to ne bi bio muslimanski svet, već pravoslavni kao Srbi, Makedonci i Grci !!!
    Dakle, Srbi su shvatili da su se WW1 i WW2 nastavili i 90-tih i da još uvek traju, a sada spoznajemo da Osmanlijsko carstvo nije odustalo od pokoravanja Evrope…kupili smo kokice i čekamo da se Erdogan kandiduje na izborima u Nemačkoj :)))

  3. Турци и Албанци никад пријатељи,да није матична Држава Албанаца Албанија а не КиМ!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here