EPA-EFE/Malton Dibra
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama negirao je danas da su Albanci uzrok kriminala u Velikoj Britaniji.

“Targetiranje Albanaca, što su neki sramno radili tokom borbe za Bregzit, kao uzrok britanskog kriminala i problema na granicama predstavlja laku retoriku, ali ignoriše čvrste cinjenice. Ponavljati iste stvari i očekivati drugačije rezultate je ludilo – pitajte Ajnštajna”, poručio je Rama na Tviteru.

On je dodao da je 70 odsto od 140.000 Albanaca koji su se preselili u Veliku Britaniju, živelo prethodno u Italiji i Grčkoj.

“Od toga, 1.200 su poslovni ljudi. Albanci u Britaniji rade naporno i plaćaju porez. Britanija treba da se bori protiv kriminalnih bandi svih nacionalnosti i da prestane da diskriminiše Albance kako bi opravdala svoje političke neuspehe”, poručio je Rama.

Rama je istakao da je Albanija NATO zemlja i da pregovara o članstvu u Evropskoj uniji.

“Albanija je sigurna zemlja. Kada je Nemačka imala slican problem pooštrila je kaznene mere. Britanija može i treba da učini isto, a da ne odgovara kriminalnom retorikom koja na kraju kažnjava nevine”, rekao je Rama, dodajući da je Tirana spremna da radi blisko sa Britanijom, ali i da su ključne činjenice i da je neophodno uzajamno poštovanje.

Britanski zvaničnici su prošle nedelje objavili da je oko 12.000 Albanaca ove godine ilegalno stiglo u Veliku Britaniju čamcima i da im kriminalne bande pomažu da pređu Lamanš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here