Rambo Petković: Navijam za Brazil, osim…

0

"Brazilci žele šestu titulu svetskih prvaka pa ću onda navijati za njih. Neću se držati toga samo u slučaju da se sastanu sa Srbijom", kazao je uz osmeh vezni fudbaler brazilskog prvaka, koji je prvi put u Brazilu zaigrao davne 1997. godine, nakon karijere u Crvenoj zvezdi, Real Madridu i Sevilji.

 

Igrao je Petković tokom bogate karijere takođe u Italiji, Saudijskoj Arabiji i Kini, da bi prošle sezone pomogao Flamengu, klubu iz Rio de Ženeira, da osvoji naslov nacionalnog prvaka.

 

"Srbin sam i vrlo se ponosim time, ali takođe sam i Brazilac. Osećam se tako već dugo vremena. Službeno sam ‘Karioka’ (građanin savezne države Rio de Ženeiro), imam titulu građanina Rija."

 

Rambo smatra da Srbija može da ostvari dobar rezultat u Južnoj Africi.

 

"Imamo novog trenera Radomira Antića, koji je svojim iskustvom stvorio pozitivnu atmosferu i vratio veru ljudima u fudbal. U jako teškoj smo grupi, sa tradicionalno čudnim Nemcima, sa kojim nismo odigrali mnogo mečeva. Ali, mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat protiv Gane, a što se tiče Australije, mislim da smo bolji od njih", istakao je Petković.

 

U Brazilu je do sada proveo sedam punih sezona igrajući za sedam različitih klubova. Saigrači ga vole jer, osim što i dalje vrlo dobro igra, govori lokalnim narečjem jednako dobro poput ostatka ekipe.

 

"Srbi su poput Brazilaca – smeju se, zabavljaju i pevaju, zato sam se u Riju i privikao tako dobro pošto se osećam kao kod kuće. Kad je fudbal u pitanju, igrači iz bivše Jugoslavije oduvek su imali reputaciju evropskih Brazilaca. Tako su zvali našu nacionalnu ekipu. Igrači sa naših prostora imaju talenat, igraju tehnički doterano slično kao i Brazilci", rekao je Petković, koji je sedam puta igrao za reprezentaciju države koja je tada nosila ime Jugoslavija, odnosno Srbija i Crna Gora. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here