Z. Mirković
Jedinstveni: Učesnici skupštine u Inzbruku

Zajednica Srba u Tirolu održala je skupštinu na kojoj je, po treći put zaredom, izabrala Olivera Ranisavljevića za predsednika. Sastanak je održan u prostorijama Kulturno-umetničkog društva Ostrog u Inzbruku, a prisustvovali su predstavnici velike većine udruženja članica pokrajinske zajednice. Prisutni su bili članovi KUD Ostrog, KUD Đurđevdan, organizacije SPOJI, svi iz Inzbruka, KUD 25. maj iz Vatensa, KSKS “Petar Kočić” iz Figena i KUD Polet iz Vergla.

Ranisavljević je jednoglasno izabran za predsednika Zajednice. Posle mandata od 2020-2022 i od 2022-2024 ovo će mu biti treći put da vodi krovnu organizaciju Srba u pokrajini Tirol.

Da čuvamo jezik i tradiciju: Oliver Ranisavljević

“Čast mi je i zadovoljstvo da budem na čelu jedne ovakve organizacije koja okuplja Srpkinje i Srbe koji žive u Tirolu. Zahvaljujem svima koji su glasali i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju. Započeli smo mnoge projekte koje ćemo realizovati u budućnosti, ali imamo i nove ideje koje ćemo nastojati da implementiramo u narednom periodu kako bismo još više unapredili naš rad i učinili da naša Zajednica bude još aktivnija. U Tirolu živi veliki broj Srpkinja i Srba i naša želja je da okupimo što više naših ljudi, kako bismo svi zajedno kroz aktivnosti čuvali naš srpski jezik i tradicionalne vrednosti zemlje iz koje potičemo”, naglašava Ranisavljević.

Svi na skupštini glasali za reizbor Ranisavljevića

On je i zamenik predsednika SPOJI (Srpska pravoslavna omladina u Inzbruku), a poznat je kao veliki borac za prava radnika. Član je Skupštine Radničke komore Tirola ispred Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca.

Posle izbora krenulo se odmah sa sastavljanjem novog Upravnog odbora koji bi trebalo da bude formiran najkasnije do sledeće sednice uprave Zajednice, koja je zakazana za sredinu juna.

Vladimir Vlajić

Planovi Saveza Srba

Gost na ovoj sednici bio je Vladimir Vlajić, član Upravnog odbora Saveza Srba u Austriji, koji je u ime krovne organizacije svih udruženja u Austriji čestitao Ranisavljeviću na reizboru i poželeo mnogo uspeha svim članovima Zajednice.

On je predstavio dosadašnji rad novoizabrane uprave Saveza Srba u Austriji, kao i planove za budući period, posle čega je usledio krug pitanja i odgovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here