Raovićev cilj u Cirihu – novi lični rekord

0

Ivana Španović

"Pripreme sam odradio na veoma visokom nivou i spreman sam, što je pokazao i poslednji trening u sredu. Želim da u Cirihu istrčim bolje od 45,96 sekundi koliko sam trčao prošlog meseca i da tako postavim novi lični rekord", rekao je Raović agenciji Beta.

 

Evropsko atletsko prvenstvo počinje u utorak u Cirihu, a Raović će na stazu već prvog dana kada su na programu kvalifikacije. Polufinalne trke će se trčati sledećeg dana, a finale je u petak, 15. avgusta.

"Pratio sam rezultate ove godine i konkurencija je veoma jaka. Veliki broj momaka je trčao ispod 45,20 sekundi ove godine, što je veoma jako. Svi oni dolaze u Cirih, niko nije otkazao, niko nije povređen. Biće ovo veoma jako Evropsko prvenstvo, jedno od najjačih do sada, ne samo na 400 metara već u svim disciplinama… Ali, opet, papir je jedno…", naveo je Raović.

 

Raović je na prvenstvu Srbije pre mesec dana postavio svoj novi lični rekord istračavši 400 metara u Novom Sadu za 45,96 sekundi. Tim rezultatom se još više približio nacionalnom rekordu koji je i dalje u vlasništvu Slobodana Brankovića. Sadašnji generalni sekretar Atletskog saveza Srbije je državni rekord postavio 1990. godine u Splitu i on iznosi 45,30 sekundi.

"Neću još ništa da pričam, neću toliko visoke ciljeve sebi da postavljam. Jeste, vreme je da se obori taj rekord, ali da li ove ili sledeće godine. Ne žurim nigde", rekao je Raović.

 

Srbija je na prošlom Evropskom prvenstvu osvojila dve medalje, koliko i na prošlogodišnjem šampionatu sveta u Moskvi, a Raović navodi da su ponovo glavni konkurenti za odličja Emir Bekrić, Ivana Španović i Asmir Kolašinac.

"Ivana, Emir i Asmir za sada imaju medalje sa velikih takmičenja. Nikad se ne zna, jedne godine si dobar, druge si sedmi, osmi, ali opet su Emir, Ivana i Kolašinac glavni konkurenti za medalje. Tu je i Jelača. Najteže je doći do finala u svakoj disciplini, a u finalu se nikad ne zna, u finalu su svi isti i imaju iste rezulate", kazao je Raović.

 

On je dodao da je konačno počelo da se ulaže u atletiku i u Srbiji, ali je istakao da je to još daleko od onoga koliko se ulaže, na primer, u Hrvatskoj i Bugarskoj.

"Od kako su Asmir, Ivana i Emir osvojili medalje, atletika je počela da se vraća na mesto koje joj pripada, ali uslovi i dalje nisu kao u drugim zemljama. Ne govorim o Francuskoj ili Nemačkoj, mnogo se ulaže u Bugarskoj i Hrvatskoj. Nadam se da će i kod nas biti sve bolje… Za početak da se približimo Hrvatskoj", rekao je Raović.

 

Evropsko prvenstvo održava se od 12. do 17. avgusta, a Srbiju će pored Raovića predstavljati još 10 atletičara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here