EPA/Ali Haider

Fudbalska reprezentacija Hrvatske stigla je do prve pobede na Svetskom prvenstvu u Kataru.

“Vatreni” su posle remija sa Marokom (0:0), danas u drugoj rundi grupe F savladali selekciju Kanade sa 4:1 i tako povećali šanse da se nađu u osmini finala.

To će uspeti ukoliko ostanu neporaženi u utakmici trećeg kola protiv Belgije, koja je danas šokantno poražena od Maroka (0:2). U slučaju poraza, Hrvatska će verovatno pakovati kofere. Tada bi ih jedino mogla spasti Kanada ukoliko napravi iznenađenje i slavi ubedljivo protiv Maroka, koji će sa bodom biti siguran putnik u nokaut fazu.

Kanada je ostala bez šansi, dok Belgija mora da pobedi Hrvatsku ukoliko ne želi prevremeno kući.

Početak meča bio je šokantan za Hrvatsku. Igrao se 2. minut kada su Kanađani odigrali fenomenalnu akciju koju je završio fudbaler Bajerna i najveća zvezda ovog tima Alfonso Dejvis. On je sjajno pratio akciju i glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže Livakovića.

Ovaj pogodak u potpunosti je otvorio utakmicu. Kanada je nastavila sa svojim stilom igre s kojim su oduševili sve u prvom kolu protiv Belgije, kada ih je izdala samo sreća. Dejvis je na početku bio noćna mora za pulene Zlatka Dalića koji nisu imali rešenja za brzonogog fudbalera.

S druge strane, Hrvatima je dugo trebalo da se oporave od početnog šoka. U 36. minutu su izjednačili. Perišić je bio asistent, a mrežu je iskosa sa strane pogodio Andrej Kramarić koji je matirao Borjana. Hrvatska tu nije stala, već je stigla do preokreta do odlaska na odmor.

Juranović je sjajno istrčao, pa uposlio Marka Livaju koji je udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za veliki preokret i vođstvo od 2:1.

U 70. minutu pitanje pobednika bilo je rešeno. Perišić je ponovo bio asistent, a Kramarić je imao sjajnu realizaciju i pogodio za 3:1. Tačku na i stavio je Lovro Majer u sudijskoj nadoknadi nakon što ga je nesebično uposlio Oršić.

Situacija u ovoj grupi je sada krajinje neizvesna, jer je samo Kanada bez šansi. Hrvatska (4:1) i Maroko (gol razlika 2:0) imaju po 4 boda, Belgija na kontu ima 3 boda (2:2), dok je Kanada bez bodova (1:4). U poslednjem kolu se sastaju: Hrvatska – Belgija i Maroko – Kanada.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here