Raspoloženi Partizan nastavio pobedničku seriju: Crno-beli bolji od Krke

0
twitter.com/partizanbc

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Krku 76:61 u Novom Mestu u 20. kolu ABA lige.

Lider takmičenja je i na Jadranu nastavio pobednički niz posle osvajanja trofeja Kupa Radivoja Koraća, upisavši 16. trijumf.

Domaćin, koji je ove sezone iznenadio Crvenu zvezdu i podgoričku Budućnost u dvorani “Leon Štukelj”, nijednog trenutka nije bio konkurentan izabranicima Andree Trinkijerija.

Ako se izuzme početno vođstvo Krke 8:4, Partizan je dominirao i lako upisao novu pobedu pošto je već posle prve deonice imao dvocifrenu prednost.

Tim Andree Trinkijerija je “rešetao” koš Krke, posebno za tri poena šutevima Stefana Birčevića (4/5) i Markusa Pejdža (4/6), razlika je išla i do +23, a onda se Partizan opustio u finišu.

Najefikasniji na meču bio je Birčević sa 17 poena, Pejdž je dodao 12, Džejms Mekadu osam, a Rašon Tomas i Nikola Janković po sedam.

Vredi istaći da je za Partizan debitovao Brajan Angola, nedavna pridošlica iz Ostendea, i za 15 minuta je upisao pet poena, isto toliko skokova i dve asistencije.

Kod Krke jedini se istakao Dalibor Đapa sa 16, dok su po 10 dali Marko Jošilo i Jure Balažič.

Partizan je posle 20. rundi ABA lige na čelu prvenstva sa skorom 16-4, odnosno dve pobede više od drugoplasirane Budućnosti koja ima meč manje.

Sastavi:

Krka: Kouzi 8, Jančar Jarc, Škedelj 6, Pašalić 9, Stipaničev, Đapa 16, Fifolt 2, Balažič 10, Jošilo 10, Stergar, Ramljak.
Trener: Vladimir Anzulović

Partizan: Angola 5, Volden, Zagorac, Pejdž 12, Mekadu 8, Jaramaz 6, Veličković 2, Birčević 17, Janković 7, Tomas 7, Trifunović 6, Mozli 6.
Trener: Andrea Trinkijeri

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Izvor:
B 92

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here