“Razgraničenje Kosova otvara pitanje Velike Albanije i stvara nestabilnost”

Vestionline, Tanjug
0
mc.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da bi predaja celog Kosova, ili njegovog najvećeg dela kroz ideju razgraničenja otvorila pitanje stvaranja Velike Albanije, ali bi stvorilo i nestabilnost u celom regionu.

– Povratno bi se otvorilo pitanje BiH odnosno Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore. Jedna ogromna nestabilnost, a ja ne želim nestabilnost i ratove, već zelim mir i da se dalje razvijamo – rekao je Jovanović u izjavi za Lozničke novosti prilikom otvaranja novih prostorija DSS u tom gradu.

On je naveo da je potrebno nastaviti borbu na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja Kosova i dodao da je to što radi Dačić dokaz da je to moguće.

– A na unutrašnjoj sceni Srbima dole pomagati materijalno, logistički, strateški, ali i garantovati bezbednost ako Albancima padne na pamet da pokušaju da nešto rešavaju oružjem, da znaju da će istog časa dobiti odgovor istim tim oružjem – rekao je lider DSS.

Uz ocenu da su danas međunarodni odnosi uravnoteženiji nego u vreme NATO agresije, Jovanović je poručio da je Srbiji sada potrebna promena izbornog sistema, ali i “debeogradizacija”.

– Ne mogu ja iz Beograda da dođem u Loznicu i pričam o zagađenju, čišćenju, komunalnim preduzećima, lokalnim šerifima ili lokalnim dobrim ljudima. Mora se vratiti priča lokalnim samoupravama u ekonomskom pogledu – zaključio je Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here